Make your own free website on Tripod.com
  Deze site is ontworpen met Xara Webstyle 2. in Celtic Style. Op deze site is bijna alles te vinden om te beginnen in de"Pastel-Art" kunst.

Webstyle produced NavBar  

De site opbouw

Ik zal zo duidelijk mogelijk proberen een aantal dingen en begrippen duidelijk te maken wat het begrip "pastel-kunst" betekent en wat de mogelijkheden zijn om Pasteltekeningen te kunnen maken.

Achtergrond

Deze site is bedoelt voor diegene die graag Pastel tekeningen willen maken. Hiervoor is zeker wat uitleg nodig. Deze site zal voor u ook een hulpmiddel zijn om te leren werken met de diverse softpastel soorten.

 

 

 

 

 

e papiersoorten die ik gebruik:

Strathmore Pastel assorted colors 118 g/mē deze vond ik nogal grof van structuur. Dit kun je zien door met een pastelkrijtje over het papier te tekenen. Wat je opvalt zijn de kleine hokjes of ruitjes in de kleur van het papier. Hier heb ik de hond "Rakker" op getekend en de afbeelding van het paard

Het is een blok 27.9 x 35.6 cm met 24 vellen en 6 verschillende tinten

 

 

en ander papier wat ik nu gebruik:

Pastel Mi-Teintes van Canson 160 g/mē met een fijne en grove kant in het papier. De dikte 180 g/mē was niet voorradig dus heb ik de 160 g/mē maar geprobeerd het werkt iets prettiger dan het voorgaande maar het is waar jezelf de voorkeur aan geeft. 

Hier heb ik mijn  eerste portret op getekend 

Het is een blok van 29.7 x 42 cm met 20 vellen en 10 verschillende tinten.

Je zal zelf moeten uitproberen wat voor jou gevoel het betere werk maakt! Want er zijn nog een tal van andere pastelpapier soorten in de handel.